Activiteiten

Activiteiten

Voie Verte

Letterlijk langs onze achterdeur loopt de Voie Verte Trans – Ardennes. Met fiets, skeelers, te voet en zelfs te paard, kan u deze vlakke fietsroute volgen van Givet tot aan Charleville – Mézières. Deze loopt 83 km langs de Maas. Het groene spoor brengt u langs enkele parels van de Franse Ardennen. 

Fietsen

Wij beschikken over het logo Accueil vélo, dat betekent dat wij er helemaal klaar voor zijn als u hier met de fiets toekomt. Deze kan veilig binnen geplaatst worden. U kan de banden blazen, de fietsen afspuiten en kleine herstellingen uitvoeren. 

De rustige fietsers vinden zeker hun plezier op de voie verte. Voor de meer gevorderde fietsers, zijn er ook mooie routes die wat pittiger zijn. En uiteraard zijn er heel veel bewegwijzerde mountainbikeroutes rondom ons. 

Vanuit Monthermé vertrekt ook de Trans – Semoysienne, tot in Les Hautes Rivières, langs de Semoys. Een fietstocht van zo’n 40 km (20 heen en 20 terug). Een echt pareltje in de streek. 

Wandelen

Adem de gezonde boslucht in van de Franse Ardennen en ga te voet op stap. Wij beschikken over verschillende wandelkaarten en helpen u graag op weg om de mooiste plekjes te ontdekken. 

avontuur

Voor wie het iets avontuurlijker mag zijn, kan naar Agimont Adventure trekken voor een touwenparcours of om te (laser) paintballen. In Fumay, kan u terecht bij het avonturenpark TerrAltitude voor de sterke sensaties. Neem snelheid en overvlieg de Maas met de fantasticable van 1 km met een snelheid tot 100 km/u. In Doische vindt u Altitude Sport, waar u kan indoorklimmen en waar u zelfs een indoor speleobox vindt. 

Voor de duikers en duikclubs, is het ook goed om te weten dat wij niet ver van de carrière van Vodelée gelegen zijn. U hoeft enkel uw materiaal mee te brengen en uw plaatsje te reserveren. Bij ons kan u uw uitrusting drogen achteraf.  

bezoeken

U kan het ook gewoon rustig aan doen en enkele bezoekjes brengen in de buurt. 

Givet

Als u van bij ons 3,5 km langs de Maas wandelt, komt u terecht in Givet. Hier zijn enkele gezellige terrasjes langs het water. U kan er ook een bezoek brengen aan de citadel van Charlemont. Terwijl u er dan toch bent, breng dan meteen een bezoekje aan de grotte de Nichet.

Charleville – Mézières

Charleville-Mézières, een stad van kunst en geschiedenis. Het is de geboortestad van de dichter Arthur Rimbaud maar dankt zijn bekendheid vooral aan zijn prachtige place Ducale en het 2 – jaarlijks internationaal marionettenfestival.

U kunt ook rond eind augustus langskomen en er van het ‘Cabaret Vert‘  muziekfestival genieten.

Hierges

Dit charmante dorpje ligt in de schaduw van zijn kasteel. Ga erop uit in dit dorpje en ontdek de prachtige klinkerstraatjes omringd door oude huizen. 

Dinant

Op een half uurtje rijden, ligt Dinant, met als hoog(s)tepunt de Citadel. Adolphe Sax werd er geboren en dat merkt u. Er is een museum en u kan wel eens een saxofoon zien. Breng ook een bezoekje aan het museum van Leffe of maak een boottochtje op de Maas. Of misschien heeft u wel zin om de Lesse af te varen per kayak.

Rocroi

Vanuit het centrale plein in de stad, vertrekken 8 straten in een stervorm naar de vestingen. In 1643 werd hier een historische overwinning behaald. De stad bezit een dubbele verdedigingswal. 

nl_NLDutch